domingo, 7 de febrero de 2010

El camí de Sant Jaume Català



El Camí de Sant Jaume de Catalunya

El Camí de Sant Jaume de Galícia és una gran ruta cultural que permet anar d'extrem a extrem de la península ibèrica, des del Cap de Creus fins al Cap de Fisterre. La ruta comença a Sant Pere de Rodes i segueix un traçat que passa pel monestir de Montserrat i arriba a Alcarràs (Lleida), on el Camí entra a l'Aragó. Catalunya ha estat vinculada des d'un primer moment amb les rutes jacobees.

La recuperació dels principals brancals catalans del Camí de Sant Jaume respon a la voluntat d’integrar Catalunya en una xarxa consolidada de grans itineraris culturals europeus, dels quals el Camí de Sant Jaume n’esdevé l’exemple més important i representatiu. En aquest sentit, el Camí de Sant Jaume ha estat considerat “bé cultural” i reconegut com a “primer gran itinerari europeu” per l’Institut Europeu d’Itineraris Culturals, adscrit al Consell d’Europa. I, així mateix, les branques principals del camí han estat declarades “Patrimoni de la Humanitat” per part de la Unesco.

L'aposta per recuperar el Camí de Sant Jaume s'inscriu en la política de l'Agència Catalana de Turisme, que fomenta el desenvolupament d'un turisme ètic, sostenible, responsable i accessible, que possibiliti la desestacionalització i l'equilibri territorial, amb l'objectiu d'estendre els beneficis del turisme a tot el país.
Presentació Els Camins de Sant Jaume

. El Camí Francès: El més important i concorregut de tots els Camins de Sant Jaume. De Roncesvalles (o Saint Jean Pied de Port) a Santiago al llarg de quasi 800 km.

. El Camí Aragonès: Un altre dels camins històrics. De Somport a Puente la Reina (on conflueix amb el Camí Francès) al llarg de 165 km.

. El Camí a Finisterre: L'extensió del Camí Francès, en quasi 100 km, des de Santiago fins el cap de Finisterre.

. El Camí del Nord: Recorre en la seva major part la costa cantàbrica, d'Irún a Santiago, al llarg de 850 km.

. El Camí Primitiu: El primer camí del que es tenen referències històriques. D'Oviedo a Santiago al llarg de 320 km.

Mapa Camí Sant Jaume

1 comentario:

  1. Entenc que el camí de Santiago sigui un camí dur i de reflexió... Crec que s'ha de reflexionar bé a veure queina ruta ries... la del camí del nord sembla que pot ser molt maca per la costa cantàbrica, però hauriem de saber bé de quins desnivells estem parlant...
    Molt maca l'entrada.

    ResponderEliminar